Skip to content
Framsida För hyresgästen
Framsida För hyresgästen

För hyresgästen

Som hyresgäst hos Hoas har du tillgång till ett brett utbud av tjänster anpassade för den studerandes dagliga liv. Många fastigheter har en aktiv boendekommitté som organiserar gemensamma evenemang och aktiviteter för de boende.

Felanmälan och andra boendetjänsterna på MyHoas

Vid akuta problem (t.ex. rörläckage, söndriga fönster) ring Hoas servicecenter. Om servicecentret är stängt, kan du ringa servicenumret 020 491 2720 (Securitas) 24 timmar om dygnet.

Tips för att bo i en delad bostad

Då en ny rumskamrat flyttar in lönar get sig alltid att diskutera om gemensamma regler för samboendet.

Tips för att bo i en delad lägenhet

Tjänster

Studenthusen erbjuder naturligtvis tjänster som underlättar studentlivet. Internet är tillgängligt för alla, bastun och tvättmaskinen kan bokas utan kostnad. Många hus har också gemensamma utrymmen där du kan dra dig tillbaka för att träna, studera eller till exempel laga mat med dina kompisar.

Nycklar

Med nyckeln/nycklarna kommer du också in i allmänna utrymmen avsedda för hyresgästerna, som förrådet och tvättstugan. Nycklarna till hobbyutrymmen och klubbrummet administreras av boendekommittén.

Underhåll av hemmet

Som hyresgäst är det ditt ansvar att ta hand om bostadens underhåll: städning, rengöring av golvbrunnar och vattenlås, byte av lampor och säkringar, reparation av defekter, kontroll av skadedjur.

Hemmet har också ett flertal apparater och utrustning. Även om vissa av dem tillhandahålls av Hoas, är en del av underhållet ditt ansvar.

Fastighetsunderhåll

Ett trevligt område består av många saker som totalrenlighet, trevliga grannar och omsorgsfullt uppriktig byggnad.

Att hålla gården ren och tömma avfallskärl är uthyrarens ansvar. Det är dock inte tillåtet att skräpa eller överge gamla soffor till avfallshanteringsområdet.

Enligt lagen måste alla lägenheter ha brandvarnare. Ring 112 i en nödsituation.

Att flytta

Nycklar, elavtal, hemförsäkring, adressändring och brandvarnare. Det finns mycket att komma ihåg och organisera vid flytt. Nedan finns information över några av de vanligaste frågorna rörande flytt.

Boendeverksamhet

Boendeverksamhet är hyresgästernas gemensamma verksamhet; utflykter, talko, fester och hobbyredskap i gemensam användning. Varje boendekommitté formas av dess medlemmar och verksamheten utformas enligt vad hyresgästerna önskar och organiserar.


Your current shadow instance is ""devstaging"". Exit