Skip to content
Etusivu Asuvalle Puoliso muuttaa pois

Jos toinen asukas muuttaa pois yhteisestä asunnosta, on pääsääntöisesti toisenkin asukkaan muutettava asunnosta pois. Asuntoon on kuitenkin mahdollista jäädä asumaan yksin, jos asuntoon jäävä asukas on päätoiminen opiskelija. Lue tämä sivu huolellisesti, jos haluat jäädä asumaan yhteiseen asuntoonne yksin.

Vuokranantajan irtisanomisaika

Kun puoliso muuttaa pois yhteisestä asunnosta ja irtisanoo yhteisvastuullisen vuokrasopimuksenne, voi asunnossa asua vielä vuokranantajan irtisanomisajan.

Vuokranantajan irtisanomisaika on:

  • 3 kuukautta, kun vuokrasopimus on kestänyt alle 12 kuukautta
  • 6 kuukautta, kun vuokrasopimus on kestänyt yli 12 kuukautta

Jos haluat asua asunnossa vielä vuokranantajan irtisanomisajan, älä irtisano vuokrasopimusta omalta osaltasi. Voit aina lopettaa vuokranantajan irtisanomisajan omalla, yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Jos vakuusmaksu on poismuuttavan osapuolen nimissä, tulee asuntoon jäävän maksaa uusi vakuusmaksu loppuasumisen ajaksi. Poismuuttavan osapuolen avaimet voi palauttaa palvelukeskukseemme tai voitte tehdä avaintenluovutussopimuksen keskenänne.

Asunnon kiireellinen vaihtaminen

Kun puoliso muuttaa pois yhteisestä asunnosta, päätoiminen opiskelija voi hakea kiireellisesti uutta Hoas-asuntoa. Muuttavien asukkaiden tulee jättää irtisanomisilmoitukset. Uutta asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus. Valitse asunnon hakemisen syyksi avio- tai avoero, niin tiedämme kiireellisen asunnonvaihtotarpeen syyn.

Asuntoon jääminen yksin

Jos haluat jäädä nykyiseen kotiisi asumaan yksin, ole yhteydessä Hoasiin mahdollisimman pian. Asuntoon jäämistä toivovan asukkaan on täytettävä Hoasin asukasvalinnan ja asumisoikeuden kriteerit. Ilmoita irtisanomisilmoituksella hakevasi samaa asuntoa yksin.

Asuntoon jääminen ei ole mahdollista, jos asunto on erityisen suuri asuntoon jäävään asukasmäärään nähden. Asuntoon ei myöskään saa jäädä siinä tapauksessa, että asunto on Otaniemessä eikä asuntoon jäävä opiskele Aalto-yliopistossa.

Toimi näin, jos haluat jäädä asumaan asuntoon yksin:

  • Irtisano nykyinen yhteisvastuullinen vuokrasopimus ja lisää irtisanomisilmoitukselle, että haet samaa asuntoa yksin
  • Täytä uusi hakemus samasta asunnosta
  • Lähetämme uuden asuntotarjouksen samasta asunnosta
  • Poismuuttava asukas palauttaa omat avaimensa palvelukeskukseemme, tai voitte tehdä avaintenluovutussopimuksen keskenänne

Asuntoon jääminen uuden puolison kanssa

Asuntoon voi jäädä asumaan uuden puolison kanssa, jos kaikki hakijat täyttävät Hoasin asukasvalinnan ja asumisoikeuden kriteerit. Uuden puolison muuttaminen asuntoon vaatii aina Hoasin hyväksynnän, eli ole asiasta mahdollisimman pian yhteydessä Hoasiin.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu