Skip to content
Etusivu Asuvalle Avainten saaminen

Avainten saaminen

Uuden asuntosi avaimen saamiseen on kolme vaihtoehtoa. Voit noutaa uuden asunnon avaimen itse, valtuuttaa toisen täysi-ikäisen henkilön noutoon tai voit saada avaimet suoraan edelliseltä asukkaalta. Avain noudetaan Hoasin asiakaspalvelusta osoitteesta Pohjoinen Rautatiekatu 29. Asiakaspalvelu on suljettu tiistaisin ja torstaisin, mutta avaimiin liittyviä asioita varten palvelemme ajanvarauksella. Ajanvarauksen voit tehdä soittamalla asiakaspalveluun.

Avaimen voi noutaa vuokra-ajan alkaessa ensimmäisenä arkipäivänä, tai halutessasi myöhemmin

  • Jos vuokra-aika alkaa viikonloppuna tai arkipyhänä, avaimen saa seuraavana arkipäivänä.
  • Jos vuokrasopimuksesi alkaa kesken kuukauden, voit noutaa avaimen edeltävänä arkipäivänä.

Mikäli edellinen asukas muuttaa pois ja palauttaa avaimen etuajassa, voit saada avaimen jo edeltävän kuukauden viimeisenä arkipäivänä. Ole asumispalveluihimme yhteydessä, jos haluat, että ilmoitamme sinulle etuajassa mahdollisesti palautuvasta avaimesta. Huomaathan kuitenkin, että Hoas ei voi ennakoida avainten mahdollista aiempaa palautusajankohtaa, eikä myöskään tiedustele poismuuttavilta asukkailta avainten palautusajankohdasta uusien asukkaiden puolesta.

Jos uudessa kodissasi on elektroninen avain, se voi olla mahdollista noutaa jo etukäteen. Saat tiedon automaattisesti sähköpostilla, jos tämä koskee sinua.

Ota avainta hakiessa mukaan kuvallinen, virallinen ja voimassaoleva henkilöllisyystodistus (esim. passi, henkilökortti tai ajokortti, ei opiskelijakortti tai Kela-kortti).

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä avaimia hakiessasi. Jos sinulla on hengitystieinfektio- eli flunssaoireita (yskä, nuha, kurkkukipu, lihassärky tai kuume) tai epäilet itselläsi koronatartuntaa, valtuuta joku hakemaan avaimet puolestasi.

Mikäli olet muuttamassa vasta valmistuvaan uudiskohteeseen, tulet saamaan erillisen sähköpostitiedotteen avaintennouto- ja muuttoajankohdasta noin kaksi viikkoa ennen vuokrasopimuksen alkamista.

Voit valtuuttaa toisen henkilön noutamaan avaimet puolestasi

Tee valtuutus kirjallisesti, helpoiten se onnistuu valtakirjapohjamme avulla. Valtakirjassa tulee olla ainakin sinun ja valtuutetun koko nimet, syntymäajat ja henkilötunnukset sekä omakätinen allekirjoituksesi ja päiväys. Voit lähettää allekirjoitetun valtakirjan meille sähköpostilla osoitteeseen asumispalvelut@test.test.dev.hoas.fi tai valtuutettu voi tuoda paperiversion Hoasille avaintenhakemisen yhteydessä.

Valtakirjalla avaimia hakemaan tulevan tulee todistaa henkilöllisyytensä kuvallisella, virallisella henkilöllisyystodistuksella (esim. passi tai henkilökortti, ei opiskelijakortti tai Kela-kortti).

Huomaathan, että alaikäinen henkilö ei voi tehdä valtakirjaa eikä alaikäistä henkilöä voi valtuuttaa asioimaan. Alaikäisen henkilön huoltaja voi tällaisessa tapauksessa hoitaa valtakirjan kirjoittamisen.

Valtakirja avaimen noutoa varten:

Avaintenluovutussopimuksella voit saada avaimet suoraan edelliseltä asukkaalta

Huoneistosta poismuuttava ja huoneistoon muuttava uusi vuokralainen voivat sopia keskenään avainten luovutuksesta ennen vuokravastuuajan vaihtumista. Näin toimimalla vuokralaiset voivat helpottaa muuttoon liittyviä järjestelyjä. Jos edellinen asukas on antanut luvan, ilmoitamme hänen yhteystietonsa sinulle asuntotarjouksen yhteydessä. Voit sopia poismuuttavan kanssa avaintenluovutussopimuksesta.

Avaintenluovutussopimus:

Tee sopimus vasta nähtyäsi asunnon, sillä hyväksyt sillä siivoustason (koskee soluissa ainoastaan omaa huonetta).

Huomaathan, että autopaikan avaimia ja pysäköintilupia ei saa luovuttaa uudelle asukkaalle vaan ne tulee aina palauttaa Hoasin palvelukeskukseen. Mikäli autopaikka on varattu muualta kuin Hoasilta, tulee mahdolliset avaimet ja luvat palauttaa taholle, joka avaimen/ luvan sinulle alun perin luovutti.

Pidä itselläsi kopio avainluovutussopimuksesta: Jos avain unohtuu kotiin ennen vuokrasopimuksesi virallista alkua, saat ovenavauksen näyttämällä vartijalle avaintenluovutussopimusta sekä printattua vahvistusta vuokrasopimuksesta.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu