Skip to content

Vesi ja sähkö

Tältä sivulta löydät tietoa kiinteistöjemme vesimaksuista, sähköstä ja lämmityksestä.

Vesi

Toistaiseksi vesi sisältyy kaikkien asuntojen vuokraan, eikä asukkaille tule erillistä vesimaksua.

Vesimaksu 1.1.2024 alkaen

Vuoden 2024 alusta lähtien tietyissä kiinteistöissä otetaan käyttöön vesimaksu.

Vesimaksu peritään kuukausiennakkona vuokranmaksun yhteydessä ja se tarkistetaan neljän kuukauden välein. Tarkistuksen perusteella maksua laskutetaan tai hyvitetään sen mukaan, oletko käyttänyt vettä arvioitua enemmän tai vähemmän. Vesimaksun määrän näet ensi vuoden vuokralaskultasi, jonka olet saanut sähköpostiisi ja kirjeenä kotiisi.

Vesimaksun käyttöönoton taustalla on Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiiviin pohjautuva lakimuutos, jonka myötä vesimaksut perustuvat jatkossa asukkaiden toteutuneeseen vedenkulutukseen.

Näissä kiinteistöissä otetaan käyttöön vesimaksu 1.1.2024

  • Katajanokanranta 21
  • Vieraskuja 5
  • Anna Sahlsténinkatu 4
  • Työpajankatu 4
  • Yläkiventie 4, 7 ja 9
  • Myllymatkantie 7

Jatkossa vesimaksut otetaan käyttöön myös kaikissa valmistuvissa uudis- ja perusparannuskohteissa.

Sähkö

Soluasunnot

Sähkö sisältyy soluasuntojen vuokraan.

Yksiöt, kaksiot ja perheasunnot

Tarkista omalta asuntotarjoukseltasi, kuuluuko sähkö asuntosi vuokraan. Jos sähkö ei kuulu vuokraan, tee oma sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa. Oman sähkösopimuksen solmimisen etuna on, että pääset itse vaikuttamaan sähkölaskun suuruuteen omaa sähkönkulutustasi tarkkailemalla.

Sähkön palveluntarjoajia ja hintoja kannattaa vertailla ennen sopimuksen solmimista parhaimman tarjouksen saamiseksi. Pääset vertailemaan Hoas-koteihin saatavilla olevia vaihtoehtoja kätevästi VertaaEnsin.fi-palvelussa.

Lämmitys

Asuntojen lämmitys sisältyy vuokraan. Hoasin kiinteistöjä lämmitetään kaukolämmöllä ja lämmitystä säädetään automaattisesti termostaattien avulla ulkolämpötilan mukaan. Huomaa kuitenkin, että jos asunnossasi on esimerkiksi lattialämmitys, sen kulutus näkyy omassa sähkölaskussasi.

Hoasin hankkima sähkö

Niissä asunnoissa, joissa sähkö kuuluu vuokraan, Hoasin hankkima sähkö on aina kotimaista vesivoimaa. Kaikki kiinteistöjemme sähkö sekä Vantaalla ja Espoossa sijaitsevien kohteiden kaukolämpö hankitaan päästöttömänä. Vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki hankkimamme kiinteistösähkö ja -energia on uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua ja jatkossa siis 100 % päästötöntä.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu