Skip to content
Etusivu Uutiset Tervetuloa uudelle asukkaalle – näin pääset alkuun Hoas-kodissasi!

Tervetuloa uudelle asukkaalle – näin pääset alkuun Hoas-kodissasi!

Tervetuloa Hoas-asukkaaksi! Uuteen kotiin muuttaminen on jännittävää ja kiireistä aikaa. Siksi kokosimme tähän juttuun oleellisimmat tiedot muuttoa, avainten hakua ja Hoas-kotiin asettumista varten uudelle asukkaalle.

Muutossa riittää muistettavaa.

Onko kaikki valmista muuttoa varten?

Onhan muuttoilmoitus tehty ja sähkösopimus valmiina alkamaan heti muuttopäivänä? Muutossa on muutenkin paljon muistettavaa, joten käy kurkkaamassa sisäänmuuton muistilistamme, jotta mikään tärkeä ei unohdu.

Avainten hakeminen

Voit hakea avaimet heti sinä päivänä, kun vuokrasopimuksesi alkaa tai halutessasi myöhemminkin. Avaimen voit käydä hakemassa toimistomme aukioloaikana osoitteesta:

Pohjoinen Rautatiekatu 29, Helsinki

Muista avaimia hakiessasi ottaa mukaan kuvallinen, virallinen ja voimassa oleva henkilöllisyystodistus, esim. passi.

Voit myös valtuuttaa toisen henkilön hakemaan avaimet puolestasi. Sitä varten tarvitset valtakirjan. Lähetä täytetty valtakirja meille etukäteen sähköpostilla (asumispalvelut@test.test.dev.hoas.fi) tai varmista, että tulostettu ja allekirjoitettu valtakirja on avainten hakijalla mukana.

Psst! Jos sait meiltä sähköpostilla erillisiä ohjeita avainten hakuun, toimi niiden ohjeiden mukaisesti.

Aukioloajat

Toimistomme on auki elo-syyskuun vaihteessa seuraavasti:

  • Torstaina 31.8. klo 10–18
  • Perjantaina 1.9. klo 10–18
  • Maanantai 4.9. – perjantai 8.9. joka päivä klo 12–16

Maanantaista 11.9. alkaen palaamme tavallisiin aukioloaikoihin.

Etuovi Hoasin toimistoon. Toimisto on kerrostalon alimmassa kerroksessa, maan tasalla. Oven molemmin puolin on suuret ikkunat, joissa on peiliteippaukset. Oven yläpuolella on Hoas-kyltti.
Toimistomme sijaitsee Kampissa, Pohjoisella Rautatiekadulla.

Muita poikkeuksia

On vuoden kiireisin aika muuttavien Hoas-asukkaiden kanssa, ja siksi palveluneuvojamme eivät ehdi juttelemaan chatiin tai WhatsAppiin 31.8.–1.9. Sen sijaan meihin saa parhaiten yhteyden soittamalla tai tulemalla käymään toimistollamme.

Muistilista uudelle asukkaalle

Kun olet hakenut avaimet ja saapunut uuteen kotiisi, kannattaa hoitaa muutama asia heti pois tehtävälistalta:

1. Ota MyHoas käyttöön

MyHoas on asukkaidemme oma sähköinen palvelu, jolla voi näppärästi hoitaa lukuisia kodin asioita, kuten ottaa meihin yhteyttä tai tehdä vikailmoituksen. Saat MyHoasin käyttöösi heti, kun vuokrasopimuksesi on voimassa. Jos olet jo hakemisvaiheessa kirjautunut Hakijan palveluun, samat tunnukset käyvät nyt MyHoasiin. Jos käytät sähköisiä palveluitamme ensimmäistä kertaa, pitää sinun rekisteröityä palveluun.

2. Tarkista asuntosi ja tee sisäänmuuttotarkastus

Tarkista asunnon siisteys ja kunto heti ensitöiksesi. Kun tarkastat asunnon kuntoa, tee samalla sisäänmuuttotarkastus MyHoasissa. Tee myös vikailmoitus, jos löydät asunnosta jotain korjattavaa. Jos asunto on täysin siivottomassa kunnossa, ole meihin heti yhteydessä.

3.  Kämppikset tutuksi

Jos muutit soluasuntoon, kannatta heti esittäytyä uusille kämppiksillesi, niin pääsette hyvin alkuun yhteisessä asunnossa elämiseen. Näitä soluasumisen vinkkejä hyödyntämällä löydätte yhteisen sävelen elämään jaetussa kodissa.

4. Tutustu talon tapoihin järjestyssääntöjen avulla

Järjestyssäännöillä pyrimme takaamaan kaikille asukkaillemme rauhallisen asumisen omassa kodissaan. Yhteiset säännöt luovat raamit hyvälle hengelle koko talossa. Hyvä fiilis rakentuu järjestyssääntöjen lisäksi pienistä teoista, joten muista moikata naapuria ja pidä yllä hyvää henkeä ottamalla talon muut asukkaat huomioon kiireisenkin arjen keskellä.

Järjestyssääntömme saattavat olla puuduttavaa luettavaa, mutta paina niistä mieleesi ainakin nämä:

  • Arki on meille kaikille joskus raskasta ja koti on paikka, jossa siitä palaudutaan – siksi kannattaa elää niin, että myös kaikilla naapureillasi on mahdollisuus rauhoittua ja levätä omassa kodissaan. Kerrostaloon kuuluu elämisen äänet, mutta kovia ääniä kannattaa silti yrittää välttää tai ainakin ajoittaa ne niin, että ne häiritsevät muita asukkaita mahdollisimman vähän.
  • Kiinnitä huomiota hiljaiseen elämiseen etenkin yörauhan aikaan, ja pyri ajoittamaan ääntä tuottavat askareet niin, ettei nukkuva talo häiriinny. Yörauha kiinteistöissämme on arkisin kello 22–06 ja viikonloppuisin kello 23–08.
  • Pidä oma kotisi ja kiinteistön yhteiset tilat siisteinä ja puhtaina – näin torjumme yhdessä esimerkiksi tuhoeläimiä ja pidämme kiinteistöstä huolta, jotta se kestää mahdollisimman pitkään. Kiinteistöissämme on erilliset jäteastiat erityyppisille roskille, joten muista lajitella roskat oikein! Älä myöskään tupakoi ainakaan asunnossa, parvekkeilla tai asuntojen lähettyvillä, jotta savu tai hajuhaitat eivät kulkeudu kiinteistön sisälle.

5. Tutustu myös Hoas-asukkaan palveluihin

Opiskelijatalossa on luonnollisesti tarjolla opiskelijan arkea helpottavia palveluita. Esimerkiksi ilmainen internet kuuluu kaikille ja pyykkituvassa saat pestyä omat pyykkisi ilmaiseksi. Tutustu myös asukastoimintaan, joka on uudelle asukkaalle oiva väylä tutustua naapureihin.

Kiva kun tulit meidän asukkaaksemme, toivottavasti viihdyt!


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu