Skip to content
Etusivu Asuvalle Sisäänmuuton muistilista

Sisäänmuuton muistilista

Uuteen asuntoon muuttaminen on innostavaa ja jännittävääkin, vaikka muutossa onkin järjesteltävää ja muistettavaa. Toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi!

Muuttoilmoitus

Muutosta on ilmoitettava aina Digi- ja väestötietovirastoon. Muista myös osoitteenmuutokset pankkiin, puhelinoperaattorille, kirjastoon, lehtiin, ystäville ja sukulaisille.

Sähkösopimus

Tee asuntoosi sähkösopimus hyvissä ajoin. Sähkö kuuluu vuokraan suurimmassa osassa soluasuntoja ja vaihto-oppilasasuntoja. Sähkön palveluntarjoajia ja hintoja kannattaa vertailla ennen sopimuksen solmimista. Tästä pääset vertailemaan sähkösopimuksia VertaaEnsin.fi-​​palvelussa

Kotivakuutus

Hanki asuntoosi kotivakuutus tai siirrä vanha kotivakuutuksesi uuteen osoitteeseen. Jos siirrät vanhan kotivakuutuksesi, varmista samalla myös kotivakuutuksesi korvaussumman riittävyys. Astian- tai pyykinpesukoneen käyttö asunnossa edellyttää aina kotivakuutusta. Riskien minimoimiseksi koneen kytkeminen pitää teettää ammattilaisella.

Internet

Hanki ethernet-verkkokaapeli (RJ-45) nettiyhteyttä varten. Saat ilmaisena lisäpalveluna käyttöösi nettiyhteyden, ainoastaan verkkokaapeli ja halutessasi myös reititin langatonta verkkoyhteyttä varten on hankittavat itse. Lue lisää palveluista Hoas-asukkaalle

Palovaroitin

Hanki asuntoosi palovaroitin, ellei kiinteistössä ole automaattista palohälytinjärjestelmää. Lue lisää palovaroittimista

Avain asuntoon

Avaimen voit hakea Hoasin toimistosta kuun ensimmäisenä arkipäivänä. Voit saada avaimet myös asunnon nykyiseltä asukkaalta tai jos et itse pääse noutamaan avaimia, voit valtuuttaa toisen täysi-ikäisen henkilön tekemään sen puolestasi.

Sisäänmuuttotarkastus

Tarkasta uuden asuntosi kunto ja tee sisäänmuuttotarkastus 10 päivän vuokrasopimuksen alkamisesta. Täytettävän sisäänmuuttotarkastuksen löydät asukkaiden MyHoas-palvelusta. Ilmoita siivouksen puutteista ja korjausta vaativista meille heti vikailmoituksella, viimeistään kolmen päivän sisällä avaintenhausta. Vikailmoitus löytyy myös MyHoas-palvelusta.

Nimi oveen

Porrasnimilistan tiedot päivitetään kolme kertaa vuodessa eli muuttoasi seuraavan päivityksen yhteydessä nimesi lisätään porraslistalle. Porrasnimilistassa näkyy asunnon numero ja sukunimesi, joten et välttämättä tarvitse erillistä nimeä oveen. Halutessasi voit laittaa omaan oveesi nimitarran, joka tulee poistaa lähtiessäsi jälkiä jättämättä.

Ovisummeritauluun nimeä ei saa laittaa, jotta taulu säilyy siistinä: taulussa oleva asunnon numero kertoo tulijalle, mitä summeria tulee painaa.

Ylimääräiset tavarat ja muutostyöt asunnossa

Jos edellinen asukas tarjoaa sinulle joitakin kalusteistaan ja haluat vastaanottaa niitä, ilmoita asiasta meille välittömästi, jotta huoneistotarkastuksessa niitä ei tulkita poistettaviksi. Olet vastuussa vastaanottamiesi tavaroiden huollosta, poisviennistä ja asennusjälkien peittämisestä (esim. seinähyllyjen jäljet ja pesukoneen liitännät, joista kannattaa pyytää asennuksen kuitti vikatilanteita varten).

Ilmoita meille, mikäli edellinen asukas on tehnyt rakenteellisia muutoksia asuntoon, esimerkiksi asentanut laminaattilattian. Ilmoittamalla vältyt vastuusta tilanteessa, jossa muutokset aiheuttavat ongelmia. Näennäisen onnistuneista muutoksista saattaa löytyä myöhemmin puutteita, eikä huoltomme kata muita kuin Hoasin teettämien muutosten ylläpitoa ja korjausta.

Autopaikka

Jos tarvitset autollesi parkkipaikan, ota selvää kiinteistön ja asuinalueen tarjoamista pysäköintimahdollisuuksista. Useimmissa kiinteistöissä asukkaiden on mahdollista varata autopaikka. Paikkojen tyyppi, määrä ja hinta vaihtelevat kiinteistöittäin ja autopaikasta peritään erillinen maksu. Katso kiinteistöllä olevat autopaikkatyypit ja hinnat, ja jätä sitten autopaikkahakemus.

Ilmoitus siivous- tai korjaustilauksesta

Jos edellinen asukas ei ole korjannut lopputarkastuksessa ilmi tulleita puutteita, huoneistotarkastaja tekee tarvittavat työtilaukset. Tilauslomakkeella saattaa olla tieto, että työt laskutetaan asukkaalta. Laskutus ei tällöin koske uutta, asuntoon juuri muuttanutta asukasta.

Tehdyt siivous- ja korjaustyöt tehdään mahdollisimman pian. Jos sinulla on este sille, että asuntoon voi tulla yleisavaimella (esimerkiksi kotieläin), olethan yhteydessä Hoasiin pikimmiten.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu