Skip to content
Etusivu Hakevalle Soluasunto
Etusivu Hakevalle Soluasunto

Soluasunnot

Soluasunnot ovat Hoasin edullisimpia ja nopeimmin saatavissa olevia asuntoja. Soluasuntoja on lähes jokaisessa Hoasin kiinteistössä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Soluasunnossa voi asua koko opiskelujen ajan – ja mahdollisesti vielä vuoden opiskelujen päättymisen jälkeen. Yhdessä opiskelemaan muuttavat kaverit tai sisarukset voivat hakea samaan Hoasin soluasuntoon. Soluasuntoon muuttavien asukkaiden tulee olla päätoimisia opiskelijoita. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus omaan huoneeseen. 

Kämppiksistä tuli ystäviä

Olin varautunut pahimpaan, yllätyin iloisesti. Soluasumisen piti olla väliaikaista, nyt ei ole mikään kiire pois. Edullinen vuokra ja huipputyypit kämppiksinä, mikäs sen parempaa.

Kenelle soluasunto sopii?

Soluasunto sopii sinulle, joka haluat säästää asumiskustannuksissa tai tutustua uusiin ihmisiin. Soluasunto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opintojaan aloittavalle tai uuteen kaupunkiin muuttavalle opiskelijalle. Soluasunnossa tutustut samassa elämäntilanteessa olevien opiskelijoiden kanssa. Voit myös toivoa kaveriasi samaan soluasuntoon.

Kämppisten läsnäolo rauhoittaa

Ikinä ei tunnu niin yksinäiseltä kuin yksin asuessa. Kämppisten kanssa voi sopia ruuanlaitosta yhdessä, ja rahaa säästyy.

Millainen soluasunto on?

Solut ovat huoneita jaetussa asunnossa. Soluasunnossa jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Huoneiden koot vaihtelevat noin kymmenestä neliöstä kahteenkymmeneen neliöön. Soluhuoneen varustukseen kuuluu aina vaatekaappi. Perusparannusten yhteydessä huoneisiin lisätään usein myös oma jääkaappi.

Soluasunnossa asuu tavallisesti 2-4 opiskelijaa ja asunnot on jaettu pääsääntöisesti erikseen nais- ja miesopiskelijoille. Hoasilla on kuitenkin myös muutamia sukupuolineutraaleja soluasuntoja itä- ja länsi-Helsingissä.

Keittiö, wc ja kylpyhuone ovat yhteiset kaikille asukkaille. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi. Soluasunnot vuokrataan kalustamattomina, mutta yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita. 

Vähemmän siivoamista, enemmän turvaa

Aina on turvallinen olo; jos itselle tulisi joku äkillinen hätä niin auttajia on lähellä. Ei tarvitse siivota niin usein itse, kun jaetaan vuorot. Jos lähtee reissuun, löytyy kukkien kastelija läheltä. Koskaan ei tarvitse olla ihan yksin.

Mitä soluasunnon vuokraan sisältyy? 

Soluasunnon vuokraan sisältyy aina vesi sekä sähkö. Maksuttomana lisäpalveluna käytössäsi on myös nettiyhteys. Suurimmassa osassa taloja on  sauna ja pesutupa, mahdollisesti myös kerhotila ja kuntosali.

Ei ole pakko olla yksin

Aina on seuraa eikä tarvitse olla yksin, mutta jos kaipaa aikaa yksin voi vetäistä oven kiinni ja olla rauhassa!

Soluasunnot lyhyesti

Kenelle: Yksin hakevat
Sijainti: Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä
Soluhuoneen vuokra: noin 270 – 519 euroa
Huoneen koko: noin 10 – 20 m2
Lemmikit: Ei lemmikkejä
Asumisaika: Koko opiskeluaika ja jopa vuosi opiskelujen päättymisen jälkeen. Opintojen päättymisen jälkeen Hoas tarjoaa solussa asuville mahdollisuuden käyttää 12 kuukauden vuokranantajan irtisanomisajan, mikäli asuminen on sujunut ongelmitta eikä muita esteitä pidennetylle irtisanomisajalle ole. Vuokralaisella on edelleen oikeus irtisanoa sopimus yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Vuokran jälkeen jää rahaa muuhunkin elämään

Muutimme opiskelujen alkaessa kahden lukiokaverini kanssa yhteiseen soluun. Nyt vuoden yhteiselon jälkeen voin sanoa, että valinta oli täydellinen! Solu asunto sijaitsee n. 15 minuutin päässä yliopistolta, ja vuokran jälkeen jää rahaa muuhunkin elämään, vaikka en käy töissä opintojen ohella. Asuntomme olohuoneen sohvalla on myös ollut mukava viettää pimeitä syysiltoja tai ratkoa kinkkisiä matematiikan tehtäviä.

Kaverin kanssa samaan soluasuntoon

Kun haluat muuttaa soluasuntoon tietyn kaverin kanssa, täyttäkää kaverin kanssa omat asuntohakemukset ja kertokaa asiasta hakulomakkeen lisätiedoissa. Pyrimme tarjoamaan kaveruksille huoneita samasta soluasunnosta. Soluasunnoissa saattaa asua myös muita asukkaita.

Suurin osa soluasunnoista on kolmelle hengelle

Hoasin soluasunnot on rakennettu yleensä 2-4 asukkaalle. Isoin osa soluasunnoistamme on suunniteltu kolmelle asukkaalle. Tämä tarkoittaa sitä, että kaveruksille tarjotaan useimmiten kahta huonetta soluasunnosta, jossa on jo valmiina yksi asukas.

Kahden hengen soluasuntoja vapautuu kokonaan vuokrattavaksi harvoin, sillä niitä Hoasilla on vähän ja vain osassa kiinteistöjä. Jos haluat asua kaverin kanssa kahden, varaudu pitkään asunnon odotusaikaan. Voit hakea kaverin kanssa myös perheasuntoon

Millaista soluasunnossa on elää?

Videoilla pääset kurkistamaan soluasuntoihin Linnoituksentiellä. Videolla näet sekä asunnon että kiinteistön yhteisiä tiloja kuten saunat ja kuntosalin.

Lue lisää soluasumisesta

Tutustu Hoasin asukkaiden kokemuksiin soluasumisesta, katso vinkit sujuvaan soluasumiseen ja tee asuntohakemus!


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu