Skip to content
Framsida För den sökande Rum i delad bostad

Rum i delad bostad

Rum i delad bostad utgör Hoas förmånligaste och snabbast tillgängliga bostäder. Delade bostäder finns i nästan alla Hoas fastigheter i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Du kan bo i en delad bostad under hela dina studietid – och kanske till och med ett års tid efter avslutade studier. Kompisar eller syskon som tillsammans flyttar för att studera, samt studerande som har hittat varandra via Hoas Matchie, kan ansöka om samma delade bostad hos Hoas. Samtliga hyresgäster som flyttar till en delad bostad bör vara heltidsstuderande. Varje hyresgäst får ett eget hyresavtal för sitt rum.

För vem lämpar sig en delad bostad?

Rum i delad bostad är perfekt för dig som vill spara på boendekostnader eller lära känna nya människor. Rum i delad bostad är ett bra alternativ, till exempel för en studerande som inleder sina studier eller flyttar till en ny stad. I en delad bostad lär du känna studerande i samma livssituation. Du kan också önska att få dela bostaden med en kompis.

Hurdan är en delad bostad?

En delad bostad består av flera rum. I en delad bostad har varje hyresgäst sitt eget låsbara rum. Rummens storlek varierar från cirka tio till tjugo kvadratmeter. Rummet är alltid utrustat med ett klädskåp. I samband med grundrenoveringar förses rummen ofta med eget kylskåp.

Delade bostäder bebos vanligtvis av 2–4 studerande och bostäderna är i allmänhet uppdelade för kvinnliga och manliga studerande. Hoas har också några könsneutrala delade bostäder i östra och västra Helsingfors.

Kök, toalett och badrum är gemensamma utrymmen för alla hyresgäster. Köket är utrustat med kylskåp, frys och spis. Rummen i delade bostäder hyrs omöblerade, men det kan finnas andra hyresgästers möbler i gemensamma utrymmen.

Vad ingår i hyran för en delad bostad?

I hyran för delad bostad ingår alltid vatten och elektricitet. Som avgiftsfri tilläggstjänst har du också en internetanslutning. De flesta husen har bastu och tvättstuga, eventuellt också ett klubbrum och ett gym.

Delade bostäder i korthet

För vem: Ensamsökande
Läge: I nästan alla Hoas fastigheter
Hyran för rum i delad bostad: cirka 250 – 519 euro
Rummets storlek: ca 10 – 20 m2
Husdjur: Inga husdjur tillåtna
Boendetid: Hela studietiden och år efter avslutade studier. Efter avslutade studier erbjuder Hoas hyresgäster i delade bostäder möjligheten att använda hyresvärdens 12 månaders uppsägningstid, förutsatt att boendet har löpt smidigt och det inte finns några andra hinder för den förlängda uppsägningstiden. Hyresgästen har fortfarande rätt att säga upp avtalet med en kalendermånaders varsel.

Kompisbostad

När du vill flytta in i en delad bostad med en specifik kompis, ber vi dig meddela oss om saken i tilläggsinformationen på ansökningsformuläret. Vi strävar till att erbjuda kompisar rum i samma delade bostad. Den delade bostaden kan också ha andra hyresgäster.

Hur är det att bo i en delad bostad?

Du kan med hjälp av videorna ta en titt på de delade bostäderna på Fästningsvägen. I videon kan du både se bostaden och fastighetens gemensamma utrymmen såsom bastur och gym.


Your current shadow instance is ""devstaging"". Exit