Skip to content
Etusivu Hakevalle Milloin voin hakea asuntoa

Milloin voin hakea asuntoa?

Asuntoa voit hakea heti asuntohakemuksella, kun opiskelupaikkasi on varmistunut.

Asuntoa ei voi ottaa vastaan ennen kuin koulu on alkanut ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi. Jos olet aloittamassa opiskelusi ja koulusi alkaa esimerkiksi tammikuussa, et voi vastaanottaa asuntoa joulukuussa. Poikkeuksena tähän ovat kesäkuukaudet: jos olet aloittamassa opiskelusi syksyllä, voit vastaanottaa asunnon jo kesäkuusta alkaen.

Huolehdi siitä, että yhteystiedot hakemuksellasi ovat oikein. Jos yhteystietosi ovat virheelliset, emme saa lähetettyä sinulle tärkeitä viestejä hakemukseesi liittyen tai asuntotarjousta. Jos et pysty lähettämään hakemusta, tarkista, että olet täyttänyt kaikki tähdellä merkityt pakolliset tiedot oikein.

Kuinka monta hakemusta minulla voi olla yhtä aikaa?

Sinulla voi olla kerrallaan voimassa yksi hakemus. Samalla hakemuksella voit hakea kaikkia asuntotyyppejä.

Mitä tapahtuu kun olen jättänyt hakemuksen?

Täytettyäsi hakemuksen saat sähköpostitse kuittauksen hakemuksen saapumisesta.

Alaikäiseltä hakijalta vaaditaan huoltajansuostumus. Huoltajansuostumuslomake löytyy Asiointi-sivulta.

Mikäli haet asuntoa kiireellisesti raskauden tai ase-/siviilipalveluksen vuoksi sinulta tullaan pyytämään tarvittavat todistukset.

Hakemuksen jättäminen ei automaattisesti takaa asunnon saantia.

Hakemuksen jättöpäivällä on merkitystä

Hakemuksen jättöpäivällä on merkitystä: Hoas pyrkii tarjoamaan asuntoa pisimpään odottaneille. Huomaathan kuitenkin, että Hoasin ensisijaiset perusteet asuntojen tarjoamiseen ovat asunnottomuus ja vähävaraisuus, joten pisimpään odottanut ei aina automaattisesti ole etusijalla asuntoja tarjotessamme.

Kauanko hakemukseni on voimassa?

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta jättöpäivästä. Hakemus tulee päivittää vähintään kolmen kuukauden välein, jottei se vanhene ja poistu hakemusrekisteristämme. Mikäli haet asuntoa aktiivisesti, suosittelemme päivittämään hakemuksen kerran kuussa.

Hakemukseni päivittäminen

Voit päivittää asuntohakemuksesi tietoja, jatkaa asuntohakemuksen voimassaoloa tai poistaa hakemuksesi hakemisen aikaisissa palveluissa. Kun käytät palvelua ensimmäistä kertaa, pyydämme sinua rekisteröitymään. Katso ohjeet rekisteröitymiseen

Uuden hakemuksen jättäminen entisen ollessa voimassa ei päivitä vanhan hakemuksen tietoja, vaan uusi hakemus korvaa edellisen hakemuksen.

Hakemukselle ei voi lisätä uutta hakijaa, eikä siltä voi poistaa hakijaa. Jos haluat hakea asuntoa eri henkilön kanssa tai yksin, poista aiempi yhteinen hakemus ja jätä uusi hakemus yksin tai uuden kanssahakijan kanssa. Tarjousvaiheessa hakijamuutokset eivät ole mahdollisia.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu