Skip to content
Etusivu Hakevalle Luottotietojen tarkistaminen

Luottotietojen tarkistaminen

Hakijoiden sekä alaikäisten hakijoiden huoltajan luottotiedot tarkistetaan tarjouksen yhteydessä automaattisesti Suomen Asiakastiedon järjestelmästä. Kun haet asuntoa Hoasilta, annat samalla Hoasille suostumuksen tarkistaa omat luottotietosi sekä mahdollisen huoltajasi luottotiedot.

Mahdollinen maksuhäiriömerkintä ei estä asunnon hakemista. Vain mikäli hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksamattomia maksuja Hoasille estää se asunnon hakemisen täysin.

Mitä maksuhäiriöistä seuraa?

Jos tehdyn tarkistuksen perusteella yhdelläkin hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksuhäiriömerkintöjä joko kappalemääräisesti yli kahdeksan, euromääräisesti yli 1 000 euroa, vuokravelkaa, konkurssi-, velkajärjestely-, varattomuus- tai yrityssaneerausmerkintöjä, sovelletaan hakijan mahdolliseen asuntotarjoukseen tiukennettuja vuokrasopimuksen ehtoja.

Vakuusmaksu määräytyy asuntotyypin mukaan ja hakijan tulee maksaa kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä ennakkoon. Lisäksi vuokrasopimus tehdään aluksi määräaikaisena sopimuksena kuudeksi kuukaudeksi.

Merkinnät yhdenkin hakijan luottotiedoissa vaikuttavat myös kanssahakijoiden mahdolliseen sopimukseen yhteisvastuullisissa vuokrasopimuksissa (perheasunnot).

Jos hakija tarvitsee apua vuokranmaksuun tai vakuuden maksuun etukäteen, hänen kannattaa tarvittaessa ottaa yhteys omaan sosiaalitoimistoonsa tai Kelaan. Vakuudeksi emme hyväksy maksusitoumusta, vaan sosiaalitoimiston tai muun tahon maksamasta vakuudesta tulee aina toimittaa kuitti.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu