Skip to content
Etusivu Asuvalle Vuokrasopimuksen jatkaminen

Sopimuksen jatkaminen

Rajoitettu asumisaika

Onko vuokrasopimuksessasi rajoitettu asumisaika? Jos rajoitettu asumisaikasi on päättymässä, mutta olet edelleen päätoiminen opiskelija, ole yhteydessä Hoasin asiakaspalveluun. Jos täytät yhä asukasvalinnan kriteerit, voimme päivittää vuokrasopimuksesi ja voit jatkaa yhä asumista asunnossasi.

Hakijoiden sekä alaikäisten hakijoiden huoltajan luottotiedot tarkistetaan aina hakemuksen yhteydessä automaattisesti Suomen Asiakastiedon järjestelmästä. Jos tehdyn tarkistuksen perusteella yhdelläkin hakijalla tai alaikäisen hakijan huoltajalla on maksuhäiriömerkintöjä tehdään vuokrasopimus aluksi määräaikaisena sopimuksena neljäksi kuukaudeksi.

Määräaikaista sopimusta on mahdollista jatkaa jos asuminen ja vuokranmaksu sujuvat ongelmitta ja opiskelusi jatkuvat. Hoas lähettää sinulle kirjeen sopimuksen jatkamisesta sen ollessa ajankohtaista. Vaihto-opiskelijoille tehdään kalustettuihin asuntoihin aina määräaikainen vuokrasopimus.

Maksuhäiriömerkintöjen vuoksi määräaikaista vuokrasopimusta voidaan jatkaa toisella neljän kuukauden määräaikaisella sopimuksella, mikäli kaikki vuokra- ja maksuvelvoitteet on suoritettu ajallaan tarvittavat opiskeludokumentit toimitettu, eikä muuta vastasyytä ole. Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on vastuullasi. Ota yhteyttä Hoasin asumispalveluihin jatkon ollessa ajankohtainen.

Sopimuksen jatkamista varten sinun tulee toimittaa Hoasille tuore opiskelutodistus tai läsnäolotodistus ja opintosuoritusote sekä kuitti maksetusta vuokrasta. Liitteet lähetetään sähköpostilla osoitteeseen sopimukset[at]test.test.dev.hoas.fi. Jos liitteesi ovat kunnossa, lähetämme sinulle jatkosopimuksen allekirjoituspyynnön Visma Sign sähköiseen allekirjoituspalveluun. Allekirjoita vuokrasopimus pyydettyyn määräpäivään mennessä.

Jos asukkaalla ei ole ollut maksuhäiriöitä kahden määräaikaisen vuokrasopimuksen aikana, on mahdollista, että vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassaolevaksi.

Sopimusta voi jatkaa aikaisintaan ensimmäisen sopimuskuukauden jälkeen ja viimeistään sopimuksen jatko tulee tehdä viimeisen sopimuskuukauden 7. päivä. Jos 7. päivä osuu viikonlopulle tai pyhäpäivälle, voi sopimuksen jatkon voi tehdä seuraavana arkipäivänä. Esimerkiksi jos kuun 7. päivä on lauantai tulee sopimusta jatkaa viimeistään maanantaina 9. päivä.

Toimita seuraavat liitteet kun jatkat määräaikaista vuokrasopimustasi:

  • Kaikki erääntyneet vuokrat ja muut maksut tulee olla maksettuina. Liitä mukaan kuitti vuokranmaksuista. Kuvakaappaus verkkopankin tilitapahtumasta riittää.
  • Mikäli sinulla on määräaikainen vuokrasopimus luottohäiriömerkintöjen takia, tulee kaikki vuokrat ja maksut koko sopimuskaudelta (4kk) olla maksettuina.
  • Korkeakouluopiskelijoilta vaaditaan läsnäolotodistus ja opintosuoritusote (nettituloste riittää). Lukion ja keskiasteen opiskelijoilta riittää läsnäolotodistus, josta ilmenee opintojen kesto ja arvio valmistumisesta. Todistukset eivät saa olla 3 kk vanhempia.
  • Mikäli sinulla ei ole riittävästi opintopisteitä lopputyön kirjoittamisen vuoksi, ota mukaan lausunto lopputyösi ohjaajalta. Lausunnosta tulee käydä ilmi lopputyön arvioitu eteneminen/kesto sekä valmistumisajankohta. Sama pätee työharjoitteluun.
  • Perhesopimuksen allekirjoittavat kaikki sopimuksen osapuolet ja vaaditut todistukset tulee olla kaikilta.
  • Perhesopimuksilla toisen puolison on oltava päätoiminen opiskelija.

Jos kaikkia vuokra- ja maksuvelvoitteita ei ole suoritettu tai sinulla ei ole mukana vaadittuja todistuksia, vuokrasopimusta ei tulla jatkamaan.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu