Skip to content
Framsida För hyresgästen Registrering och byte av lösenord i tjänsten MyHoas

Registrering och byte av lösenord i tjänsten MyHoas

När du använder tjänsten för första gången ber vi dig registrera dig. I samband med registreringen verifierar vi din identitet, eftersom tjänsten behandlar dina personuppgifter. Du kan kontrollera de behandlade personuppgifterna i integritetspolicyn

Använd vid registreringen den e-postadress du har gett Hoas som din kontaktuppgift. Applikationen uppmanar dig i samband med registreringen att skapa ett lösenord för tjänsten. I framtiden kan du använda kombinationen e-post och lösenord för att logga in.

Inloggningssidor

När du vill uppdatera din bostadsansökan, förlänga dess giltighet eller tacka ja till ett bostadserbjudande, ska du logga in på bostadssökarens elektroniska tjänster på adressen apply.test.test.dev.hoas.fi

Hyresgästerna loggar in på boendetjänsterna på adressen mytest.test.dev.hoas.fi.

Om du har registrerat dig i tjänsten som bostadssökande kan du använda samma inloggningsuppgifter för att logga in på hyresgästernas tjänster. Du får tillgång till hyresgästernas tjänster när din hyresperiod börjar.

Du kan identifiera dig med hjälp av bankkoder, mobilcertifikat eller SMS.

När du vill identifiera dig med hjälp av bankkoder eller mobilcertifikat ska du välja stark identifiering som identifieringsmetod. Applikationen vägleder dig att logga in och skapa ett lösenord för tjänsten.

 1. Välj Registrera dig som användare, Stark identifiering och Identifiera. Du uppmanas använda stark identifiering med hjälp av nätbankskoder eller mobilcertifikat. Följ identifieringstjänstens anvisningar. Vi använder oss av Telias identifieringstjänst.
 2. Efter identifieringen anger du din e-postadress och ditt valda lösenord. Lösenordet ska bestå av minst sex tecken, varav minst ett är en stor bokstav, minst ett är en liten bokstav, minst ett är en siffra och minst ett är ett specialtecken.
 3. Du får ett e-postmeddelande med en länk för att aktivera ditt användarnamn. Verifieringslänken är giltig i 24 timmar. Med hjälp av länken dirigeras du till en sida där du bekräftar registreringen genom att ange din e-postadress och ditt lösenord.
  Identifiering via SMS
  Om du inte har finländska bankkoder eller mobilcertifikat, kan du identifiera dig via SMS.
 4. Välj Registrera dig som användare och Identifiering via SMS. Vid Identifiering via SMS uppmanas du att ange din e-postadress och ditt telefonnummer och beställa en engångskod till din telefon. Koden skickas till dig som ett SMS från Hoas. Koden du får som SMS är giltig i två minuter.
 5. Ange engångskoden i det avsedda utrymmet. Efter identifieringen anger du din e-postadress och ditt valda lösenord. Lösenordet ska bestå av minst sex tecken, varav minst ett är en stor bokstav, minst ett är en liten bokstav, minst ett är en siffra och minst ett är ett specialtecken.
 6. Du får ett e-postmeddelande med en länk för att aktivera ditt användarnamn. Verifieringslänken är giltig i 24 timmar. Med hjälp av länken dirigeras du till en sida där du bekräftar registreringen genom att ange din e-postadress och ditt lösenord.

Fick du inget SMS?

Om SMS:et med koden du begärde av någon anledning inte skickas, kan du identifieras med hjälp av byråidentifiering. För detta ändamål ber vi dig skicka en kopia av ditt identitetskort eller pass som krypterat e-postmeddelande (https://dev.hoas.fi/sv/kontakt/krypterade-e-post/) till adressen asumispalvelut@test.test.dev.hoas.fi. Vi kontaktar dig när identifieringen är klar och du kan fortsätta genom att skapa ditt användar-ID. Gör därefter följande:

 1. Välj Registrera dig som användare och Byråidentifiering. Du uppmanas att ange din e-postadress och ditt val av lösenord. Lösenordet ska bestå av minst sex tecken, varav minst ett är en stor bokstav, minst ett är en liten bokstav, minst ett är en siffra och minst ett är ett specialtecken.
 2. Du får ett e-postmeddelande med en länk för att aktivera ditt användarnamn. Verifieringslänken är giltig i 24 timmar. Med hjälp av länken dirigeras du till en sida där du bekräftar registreringen genom att ange din e-postadress och ditt lösenord.

Byte av lösenord eller användarnamn

Du kan beställa en länk på inloggningssidan för att byta lösenord. Du får en länk till din e-post för att byta lösenordet. E-postmeddelandets avsändare är noreply@tampuuri.fi och länken är giltig i 24 timmar. Lösenordet ska bestå av minst sex tecken, varav

 • minst ett är en stor bokstav,
 • minst ett är en liten bokstav,
 • minst ett är en siffra och
 • minst ett är ett specialtecken.


Om din e-postadress ändras kan uppdatera den nya e-postadressen under dina egna uppgifter i tjänsten MyHoas. Därefter kan du registrera dig för tjänsten på nytt med din nya e-postadress.


Your current shadow instance is ""devstaging"". Exit