Skip to content
Framsida Nyheter Söker du billig studiebostad?

Söker du billig studiebostad?

Välj delad bostad så får du kompisarna på köpet.

Varför flytta till delad bostad?

Delad bostad är den billigaste boendeformen för en studerande. Hyran för ett rum i en delad lägenhet varierar mellan 200 och ungefär 450 euro. El och vatten ingår i hyran och som avgiftsfria tilläggstjänster får du internetanslutning och bastu- och tvättstugeturer. Många av Hoas fastigheter har också gemensamma utrymmen för hyresgästerna. Dessa lokaler har hyresgästerna kunnat utrusta med till exempel gym- eller spelapparater.

Delad bostad kommer med färdiga kompisar

Börjar du studera på ny ort? I kollektivlägenheten kan du bli bekant med människor redan innan de första kurserna på allvar kommer igång. Och visst är det trevligt att det finns någon där hemma som befinner sig i samma livssituation som du själv.

I kollektivlägenheten behövs inte så mycket

Det behövs färre möbler för att göra rummet trivsamt. På anskaffning av hushållsmaskiner sparar man också. Få hushåll behöver fler än en vattenkokare eller kaffebryggare. Om det finns gemensamma utrymmen i lägenheten kan du tillsammans med kompisarna jaga möbler på till exempel Återvinningscentralen.

Rummen i en kollektivlägenhet kan vara allt från tio till tjugo kvadratmeter stora. Det finns klädskåp i varje rum. I en nyligen renoverad fastighet kan kollektivlägenheternas rum också vara försedda med kylskåp.

Delad bostad finns alltid

Rum i en delad bostad kan man få på en vecka och utbudet är gott året om.

Delad bostäder finns i många olika områden

Hoas har bostäder i 42 områden i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla och det finns kollektivlägenheter i så gott som varje fastighet. Det finns kompislägenheter till exempel i stadens pulserande centrum i Kampen och Fiskehamnen, på campus i Kvarnbäcken och Otnäs, i lummig landsbygd i Vik och Ladusved.

Du kan bo länge i ett rum i delad bostad

I kollektivlägenheten kan du bo hela din studietid och ofta också ett år efter examen. Glöm allt vad flyttstress heter och fokusera på det viktigaste – dina studier.

Mer information


Your current shadow instance is ""devstaging"". Exit