Skip to content
Etusivu Uutiset Opiskelijapuutarhurit 2023 -päävoitto Turkuun

Opiskelijapuutarhurit 2023 -päävoitto Turkuun

Vuoden 2023 opiskelijapuutarhuri on valittu! Valtakunnallisen kilpailun voittaja löytyi tänä vuonna Turusta. Onnittelut voittajalle!

Neljä kuvaa kilpailuun osallistuneilta rivissä. Ensimmäisessä kuvassa viherkasveja sisällä. Toisessa kuvassa valkoinen ruusu. Kolmannessa kuvassa etualalla vaaleanpunainen köynnös ja takana näkyy parveketta. Neljännessä kuvassa parvekkeen viherkasveja ja parveketuoli ja -pöytä.
Hoasin kisaan osallistuneiden kuvasatoa.

Kilpailun tuomarina toimineen maisema-arkkitehtuurin yliopisto-opettaja Aada Taipaleen vakuutti erityisesti voittajan parvekepuutarhan vertikaalisuus. Tuomari oli vaikuttunut myös kasvilajien monipuolisuudesta.

Parveketilaa on käytetty monipuolisesti ja kasvillisuus on kerroksellista. Kasvilajeja oli monipuolisesti: hyötykasveja, mutta myös tavallisempia viherkasveja, jotka ehkä tuotu kesän ajaksi tuulettumaan ulos.

Aada Taipale, tuomari
Turun voittoisa opiskelijapuutarha.

#opiskelijapuutarhurit2023 -kilpailussa etsittiin opiskelijoiden hienoimpia kasvatuksia. Kilpailuun osallistui 45 viherpeukaloa Vaasasta, Lappeenrannasta, Jyväskylästä, Turusta ja pääkaupunkiseudulta. Valtakunnallisen kilpailun voittaja saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin puutarhaliikkeeseen. Valtakunnallisen kilpailun voittajan lisäksi palkittiin osallistujia myös kunkin opiskelija-asuntoyhteisön puolesta.

Neljä kuvaa rivissä opiskelijapuutarhureilta. Ensimmäisessä kuvassa tomaatti- ja muita istutuksia, joiden päällä amppelit. Toisessa kuvassa ruukuissa olevia yrttejä ja viherkasveja valkoisella parveketuolilla. Kolmannessa kuvassa parvekkeella olevia kukkia. Neljännessä erilaisia yrttejä ja muita viherkasveja ruukuissa.
Kukkaloiston lisäksi Hoasin paikalliskisaan osallistuttiin erilaisilla hyötykasveilla.

Hoasin paikalliskisaan osallistuttiin monipuolisesti: viherpeukaloinnin tuloksia oli istutuslaatikoista ja pihoista parvekkeisiin ja oman kodin valoisaan tilaan. Vihanneksien ja hyötykasvien lisäksi joukosta löytyi myös kukkaloistoa. Hoasin kisaan osallistuneiden kuvasatoa pääsee ihastelemaan Instagramissa hoas_fi-tilin stooreissa.  

Osallistuneiden kesken arvottiin kaksi puutarhatarvikepaketin voittajaa. Onnea Jussi ja Oskar! Kiitos myös muille osallistuneille, ja iloista viherpeukalointia jatkossakin!

Lue myös:


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu