Skip to content
Etusivu Uutiset Saunat päällä toistaiseksi – suljetaan, jos sähkötilanne heikkenee

Saunat päällä toistaiseksi – suljetaan, jos sähkötilanne heikkenee

Saunoja lämmitetään normaaliin tapaan toistaiseksi. Jos sähköpulan todennäköisyys kasvaa, siirrytään supistettuihin vuoroihin (esim. lenkkisaunavuorot, riippuen asukastoimikunnan päätöksestä).

Viime aikojen lauhojen ja tuulisten säiden ansiosta sähköpulan todennäköisyys Suomessa on pienentynyt huomattavasti. Tämän vuoksi saunoja lämmitetään edelleen normaalien varattavien vuorojen mukaisesti. 

Asukastoimikuntien omaan kiinteistöönsä valitsemat poikkeusvuorot otetaan käyttöön vasta, jos sähköpulan riski merkittävästi nousee (lue asukastoimikuntien roolista lisää Talviuutisten jutusta ”Asukastoimikunnat päättävät saunojen mahdollisista lisävuoroista”).

Alunperin saunat suunniteltiin suljettaviksi koko alkuvuodeksi, mutta tätä voidaan nyt lieventää.

Mahdollisista muutoksista saunavuoroihin ilmoitetaan viikko etukäteen

Jos sähköpulan todennäköisyys kasvaa ja saunavuoroja joudutaan vähentämään, ilmoitamme asiasta vähintään viikon varoitusajalla.

Muutamissa kiinteistöissä asukastoimikunnan kanssa on sovittu saunojen kunnostustöistä ja niitä pidetään sen vuoksi poissa käytöstä. Näistä tiedotetaan kiinteistöjen asukkaita erikseen.

Sähköpulan todennäköisyyttä seurataan

Sähköpulalla tarkoitetaan tilannetta, jossa Suomessa käytössä oleva sähkö ei enää riitä kattamaan kulutusta. (Lue tarkemmin: Mahdolliset sähköpulan aiheuttamat sähkökatkot.)

Sähköpulatilanteen syntyyn vaikuttavat eniten pitkät pakkasjaksot sekä äkilliset häiriötä voimalaitoksissa tai sähkönsiirtoyhteyksissä.

Seuraamme tilannetta ja mikäli sähköpulan todennäköisyys Suomessa kasvaa, siirrytään saunojen lämmityksessä poikkeusjärjestelyihin.

Energian säästäminen on edelleen tärkeää

Vaikka sähköpulan todennäköisyys on pienentynyt, on edelleen tärkeää, että jokainen kuluttaa sähköä hillitysti. Pienillä teoilla on iso vaikutus, kun teemme niitä yhdessä.

Olemme koonneet konkreettisia energiansäästövinkkejä, jotka löydät alla olevista linkeistä:


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu