Skip to content
Etusivu Uutiset Näin viilennät asuntoa kesähelteillä

Näin viilennät asuntoa kesähelteillä

Lämpöiset kesäsäät ovat monelle mieleen, mutta kääntöpuolena voi olla kodin turhan korkea sisälämpötila. Jotta kotona oleilu olisi mahdollisimman miellyttävää, kokosimme vinkit asunnon sekä oman olon viilentämiseen.

Sulje verhot

Pidä verhot tai kaihtimet kiinni päivisin, kun aurinko paistaa. Mitä vähemmän verhot päästävät valoa läpi, sitä vähemmän mukana tulee myös lämpöä. Tämä on yleensä kaikista helpoin ja tehokkain keino hillitä kodin kuumenemista!

Tuuleta illalla

Asunnon tuulettaminen viileämmän ilman toivossa kannatta tehdä vasta kun ulkoilman lämpötila on laskenut sisäilmaa viileämmäksi, eli yleensä illalla tai yöllä. Ristiveto on tehokkain tapa saada ilma kiertämään, joten avaa ikkunat kahdesta eri huoneesta, jos se on mahdollista.

Helpota oloa tuulettimella

Tuulettimella voi tehdä olon sisällä vähän miellyttävämmän tuntuiseksi, vaikka se ei laskekaan sisäilman lämpötilaa. Voit onnistua saamaan lisäviilennystä siten, että asetat tuulettimen avoimen ikkunan eteen puhaltamaan ulkoa viileämpää ilmaa sisään. Toinen kokeilemisen arvoinen kikka on asettaa tuulettimen taakse jäisiä kylmäkalleja tai kylmää vettä sisältävä pullo, jolloin puhallusilma on viileämpää.

Vältä ylimääräisen lämmön synnyttämistä

Pidä ainoastaan välttämättömät sähkölaitteet päällä, jotta yhtään ylimääräistä lämpöä ei synny. Erityisesti uunin ja saunan lämmittämistä kannattaa välttää.

Viilennä itsesi

Jos nukkuminen tuntuu mahdottomalta, kun olo on liian kuuma, kokeile ottaa kylmävesipullo tai kylmäkalle unikaveriksi ohueen pyyhkeeseen käärittynä. Tukalassa tilanteessa kannattaa myös koittaa viilentää itsensä kylmällä suihkulla. Lisäksi yöpuvun tai lakanan viilentäminen pakastimessa ennen nukkumaanmenoa voi auttaa.

Asuinrakennuksemme on rakennettu kulloinkin voimassa olleita rakennusmääräyksiä noudattaen. Tästä syystä ilmastointia tai muuta jäähdytystä ei taloissa aina ole. Korvaavaa ilmaa virtaa huoneistoon raitisilmaventtiileistä, jotka täytyy huomata pitää auki. Kiinteistön ilmanvaihto toimii automaattisesti, eivätkä huoneistokohtaiset säädöt ole mahdollisia.

Jos kuitenkin epäilet ilmanvaihdossa olevan vikaa, täytä asiasta vikailmoitus. Huoltopalvelumme auttaa myös muissa lämpötilaan liittyvissä kysymyksissäsi!


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu