Skip to content
Etusivu Uutiset Väestönsuojista kerrottu kiinteistöjen pelastussuunnitelmissa

Väestönsuojista kerrottu kiinteistöjen pelastussuunnitelmissa

Jokaiselle Hoas-kiinteistölle on luotu yksilöity pelastussuunnitelma, joka antaa ohjeita vaaratilanteisiin varautumiseen ja niistä selviytymiseen. Pelastussuunnitelmasta löytyy myös tietoa väestönsuojista.

Oman kiinteistön pelastussuunnitelman voi tarkistaa asuinkiinteistön perustiedoista. Perustiedot pääsee näkemään, kun valitsee kohdasta “Asunnot” oman talon osoitteen.

Väestönsuojat

Kiinteistön väestönsuojan sijainti ja tyyppi löytyy kiinteistön pelastussuunnitelmasta kohdasta Väestönsuojelu. Kaikilla kiinteistöillä ei ole omaa väestönsuojaa, vaan asukkaat kuuluvat yleisen väestönsuojan piiriin. Tilanteen vaatiessa viranomaiset ohjeistavat niitä, joilla ei ole väestönsuojaa omassa kiinteistössä.

Lisää tietoa yleisistä väestönsuojista ja niiden sijainneista linkeissä tämän uutisen lopussa.

Joditabletit ainoastaan viranomaisten kehotuksesta

Mikäli joditableteille tulisi tarvetta, olemme varanneet niitä kaikille Hoasilla asuville asukkaille. Joditabletit ovat varastoituna keskitetyssä paikassa, josta ne jaetaan kiinteistöhuollon toimesta kaikkiin kiinteistöihin, jos niiden käytölle tulee tarvetta. Tabletteja toimitetaan myös niille kiinteistöille, joissa ei ole omaa väestönsuojaa.

Muista, että joditabletti otetaan vain viranomaisen kehotuksesta ja sen tehokkuus riippuu ajoituksesta. Radioaktiiviselta säteilyltä suojaudutaan ensisijaisesti sulkeutumalla sisätiloihin.

Viranomaiset tiedottavat vaaratilanteista esimerkiksi television ja radion kautta. Lisäksi hätäkeskuslaitoksen 112 Suomi -sovellus välittää vaaratiedotteet.

Katso lisätietoja aiheesta:


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu