Skip to content
Etusivu Uutiset Oletko ottanut käyttöösi huippunopean DNA:n toimittaman Hoasnetin?

Oletko ottanut käyttöösi huippunopean DNA:n toimittaman Hoasnetin?

Hoasin asunnoissa on asukkaiden käytössä maksuton Hoasnet. Netin nopeus on 200 Mbit/s, joka varmasti riittää pyörittämään nettiä yksin asuvan kotona.

Käytössäsi oleva 200 Mbit/s netin suorituskyky kestää vaikka käytät paljon erilaisia kaistaa vieviä asioita. Suoratoistopalveluiden käyttö vaatii netiltä enemmän. Esimerkiksi Netflix ja HBO joiden videoiden laatu paranee jatkuvasti. Myös iso osa tietokone- ja konsolipelaamisesta tapahtuu nykyään netin kautta ja etäopiskeluiden videopalaveritkin syövät kaistaa.

Tarvitsenko kuitenkin enemmän nopeutta?
400 Mbit/s netti

Hyvä peukalosääntö on, että nopeutta kannattaisi olla 100 megaa per henkilö. Esimerkkinä nelihenkinen perhe, jossa jokainen perheenjäsen käyttää paljon suoratoistopalveluita, pelaa konsolipelejä ja jokaisella on vielä oma tabletti käytössä. Tällaiselle porukalle netin olisi hyvä olla 400-megainen.

Vai sittenkin täysi giga?
1000 Mbit/s netti

1000-megainen netti on nettiliittymien kuninkaallinen, ikään kuin parasta laatuaan. Gigan liittymä ei hätkähdä, vaikka netin käyttöä on todella paljon – esimerkiksi pariskunta, jotka molemmat opiskelevat pääasiassa kotona, harrastavat vaikkapa video- tai valokuvaamista ja on tarpeen lähettää isoja tiedostoja. Lisäksi taloudessa pelataan konsoleilla ja tietokoneilla.

Käytännössä voi ajatella, että mitä enemmän netillä on käyttäjiä ja mitä monipuolisempaa ja vaativampaa netinkäyttö on, sitä nopeampi liittymä kannattaa valita.

Netti asunnon jokaiseen nurkkaan

Nettiyhteyden nopeuden lisäksi kannattaa miettiä, millaisen päätelaitteen hankkii kotiin. Verkkoon voi kytkeytyä joko suoraan nettijohdolla (RJ45) tai WiFi-verkon kautta, jolloin yhteyden ja koneen välissä on reititin. Jos asunnossa on yli kolme huonetta, niin kannattaa hankkia WiFi Mesh -laajennin, jotta verkko kantaisi jokaiseen huoneeseen. Joka tapauksessa modeemilaite kannattaa laittaa kotona mahdollisimman ylös keskeiselle paikalle.

Lisätiedot: www.dna.fi/hoas


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu