Skip to content
Etusivu Uutiset Viisi vinkkiä asunnonhakuun

Viisi vinkkiä asunnonhakuun

Opiskelupaikka tiedossa?

Voit hakea asuntoa heti kun opiskelupaikkasi on varmistunut. Hae kuitenkin aikaisintaan neljä kuukautta ennen toivottua muuttopäivää. Asunnon voit ottaa vastaan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi oppilaitokseesi. 

Valitse hakemukselle monta asuinaluetta

Hakemuslomake ehdottaa sinulle valmiiksi asuinalueita koulusi sijaintiin perustuen. Jotta asuminen tukisi opintojasi, haluamme löytää sinulle kodin hyvien yhteyksien päästä opiskelupaikastasi.

Asuntoja Hoasilla on yhteensä 44 alueella Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa ja monet niistä ovat aivan kampusalueiden läheisyydessä. Kysytyimpiä ovat kiinteistöt Otaniemessä ja lähellä Helsingin keskustaa. Yksiöihin näillä alueilla on yli vuoden jono. Asunnonsaantimahdollisuutesi ovat sitä paremmat mitä useamman alueen hakemuksellesi laitat. Voit toivoa asuntoa vaikka kaikilta alueilta!

Merkitse hakemukselle maksimivuokra

Paljonko olet valmis asunnostasi maksamaan? Asuntoa tarjotaan sen mukaan, mitä olet hakemukselle maksimivuokraksi merkinnyt. Iso yksiö halutulla alueella voi maksaa 925 euroa, pikkuyksiön kauempaa voi saada 500 eurolla, 300 euroa riittää usein huoneeseen soluasunnosta. Mitä enemmän liikkumavaraa hinnassa on, sitä isommasta valikoimasta voimme asuntoa sinulle etsiä.

Jos haet asuntoa puolison kanssa, merkitse hakemukselle vuokra, jonka olette yhdessä valmiita maksamaan. 

Soluasunnon voi saada nopeastikin

Voisiko soluasunto sopia sinulle? Soluasunnon hyviä puolia ovat edullinen vuokra, lyhyt odotusaika ja valmiit kaverit. Tutustu soluasuntoihin

Pidä hakemuksesi ajan tasalla

Asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Päivitä siis hakemustasi vähintään kolmen kuukauden välein, jotta se pysyy voimassa. 

Kerro muuttuneesta tilanteestasi

Voit lisätä hakemuksellesi huoneistotyyppejä tai korottaa antamaasi maksimivuokraa hakemuksen päivityslomakkeella.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu