Skip to content
Etusivu Asuvalle Muuttosiivous

Asukkaan kuuluu tehdä lähtösiivous aina ennen asunnon luovuttamista.

Muuttosiivouksen jäljiltä asunnossa ei ole tahroja pinnoilla, kaapit ovat siistit ja koti tuoksuu puhtaalle. Loppusiivous ennen asunnon luovuttamista ei ole suuritöinen urakka, jos koko asumisajan on huolehtinut siivouksesta. Siivouksessa on tarkoituksena poistaa irtolian lisäksi myös asumisesi aikana kerääntyneet tahrat ja pinttymät.

Asunnon siivoustaso arvioidaan asuntotarkastuksella. Muuttosiivouksen tekemättä jättäminen oikeuttaa vuokranantajan tilaamaan siivouksen vuokralaisen laskuun. Jos yhteistilojen siivous on laiminlyöty soluasunnossa asukkaan vaihtuessa, siivouksesta laskutetaan kaikkia asukkaita.

  1. Tyhjennä kaikki kaapit ja puhdista kaapit, kaappien ovet sekä päälliset.
  2. Pyyhi tahrat seiniltä ja ovista sekä valokatkaisimista. Varsinkin ovissa kahvan ympärille kertyy usein tummaa likaa.
  3. Puhdista poistoilmaventtiilit.
  4. Puhdista liesi ja uuni kunnolla. Siirrä tarvittaessa liesi ulos syvennyksestään ja siivoa myös sivuseinämät ja lattia. Pyyhi liesituuletin ja pese liesituulettimen suodatin.
  5. Sulata pakastin ja pese jääkaappi. Jos et laita jääkaappia takaisin päälle siivouksen jälkeen, jätä jääkaapin ovet raolleen, ettei jääkaappi ala haista.
  6. Pese wc:n, kylpyhuoneen ja saunan lattiat sekä seinät. Pyyhi myös tarvittaessa katto puhtaaksi. Pyyhi kalusteet, kuten vessanpönttö, lavuaari ja peilikaappi sekä hanat. Muista myös lavuaarin alapinta ja pöntön jalka, sillä niihin kerääntyy ajansaatossa likaa.
  7. Puhdista kylpyhuoneen lattiakaivo ja hajulukot.
  8. Pese asunnon ikkunat (pakkasilla vain sisäpuolelta).
  9. Lakaise tai imuroi lattiat ja pyyhi ne kostealla – ei ikinä märällä.
  10. Tyhjennä ja lakaise parveke sekä verkkokomero.

Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu