Skip to content
Etusivu Uutiset Hartela rakentaa 359 asunnon korttelin Hoasille Keski-Pasilaan

Hartela rakentaa 359 asunnon korttelin Hoasille Keski-Pasilaan

TIEDOTE 30.8.2023

Hartela aloittaa Hoas Huipun rakentamisen Helsingin Keski-Pasilaan syyskuussa. Moderni asuinkortteli runsaine yhteistiloineen vastaa nykypäivän opiskelijoiden monipuolisiin tarpeisiin ja toiveisiin.

Kolme 14-17 -kerroksista tornitaloa ja kolme matalampaa seitsemänkerroksista lamellitaloa tarjoavat valmistuessaan kodin lähes 400 opiskelijalle ja tuovat nuorekasta virettä kehittyvään uuteen kaupunginosaan. Opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti valtaosa Huipun asunnoista on 22–24 neliön yksiöitä.

Yksin asumisen ja lisääntyneen etäopiskelun vastapainoksi asukkaille luodaan matalan kynnyksen mahdollisuudet kohdata toisiaan monipuolisissa yhteistiloissa kuten lukusalissa tai erilaisissa oleskelutiloissa. Asukkaat pääsevät hyödyntämään myös saunoja, monitoimitilaa, kattopihoja ja pyöräparkkia. Osa tiloista on Huipun asukkaiden lisäksi myös muiden Hoasin asukkaiden käytössä. Kortteliin tulee lisäksi Hoasin uusi toimisto, pysäköintitilaa autoille, ravintola sekä vuokrattava liikehuoneisto.

Koko Huippu-korttelin laajuus on 16 000 kerrosneliömetriä. Rakennushanke on Hoasin suurin.

”On hienoa päästä toteuttamaan näin laaja ja monipuolinen hanke erinomaisten liikenneyhteyksien varrelle. Hanke on Hartela Etelä-Suomen historian suurimpia rakennushankkeita ja vahvistaa Hartelan jalansijaa urakkatuotannossa Etelä-Suomessa. Meillä on hankkeeseen erinomaiset resurssit, joilla on monipuolista osaamista ja kokemusta vastaavanlaisista laajoista korttelihankkeista. Hanketta on valmisteltu todella hyvällä yhteystyöllä tilaajan Hoasin kanssa”, sanoo tuotantojohtaja Janne Alakomi Hartela Etelä-Suomesta.

”Opiskelija-asuminen on murroksessa. Hoasin Huippu vastaa kasvaneisiin odotuksiin kotia ja yhteistiloja kohtaan. Etäopiskelu on yksi keskeinen muutosvoima. Lisäksi palveluiden läheisyys ja erinomaiset liikenneyhteydet ovat kasvavia perusvaatimuksia”, toteaa rakennusneuvos, Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy ja rakenne- ja akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit. LVIA-suunnittelu Ramboll Finland Oy, sähkösuunnittelu Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy, Sprinklerisuunnittelu Paloff Oy, Palokonsultti Jensenhughes Oy, Valotaide LITEdesign Oy ja sisustussuunnittelu Franz Oy.

Hoas Huippu lyhyesti

  • Asuntoja 400 opiskelijalle
  • Suurin osa yksiöitä
  • 13 000 kem² asuntoja
  • 3 000 kem² toimitilaa
  • Kolme tornitaloa
  • Kolme 7-kerroksista lamellitaloa
  • Valmistumisvuosi 2026

Lisätiedot:
Janne Alakomi, tuotantojohtaja, Hartela Etelä-Suomi, janne.alakomi@hartela.fi, 050 538 9452
Anneli Keränen, hankepäällikkö, Hoas, anneli.keranen@test.test.dev.hoas.fi, 040 195 8339
Matti Tarhio, rakennusneuvos, toimitusjohtaja, Hoas, matti.tarhio@test.test.dev.hoas.fi, 0400 800 255

Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B&M Oy – part of AINS Group


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu