Skip to content
Etusivu Uutiset DNA:n viisi tietoturvavinkkiä

DNA:n viisi tietoturvavinkkiä

Hoasin asukkaana kotisi vuokraan kuuluu DNA:n toimittama Hoasnet 200M (0 €). Tässä DNA:n viisi tietoturvavinkkiä, jotta voit käyttää nettiä kotonasi turvallisin mielin.

1. Suojaa verkkopankkiasiointisi ja surffailusi mahdollisilta haittaohjelmilta

Virukset ovat enää pieni osa netissä vaanivista vaaroista. Viime aikoina esimerkiksi erilaiset tiedonkeruuohjelmat ovat yleistyneet. Ne toimivat usein huomaamatta käyttäjän laitteessa varastaen tunnuksia ja muita kirjautumistietoja, joita ne lähettävät edelleen verkkorikollisille. Haittaohjelmasuojauksella varmistat, että nämä netin pahikset eivät pääse sinun tietoihisi käsiksi.

2. Varo huijausyrityksiä!

Haittaohjelmien lisäksi on hyvä varoa myös erilaisia suoria huijausyrityksiä. Huijarit kalastelevat usein henkilö- ja maksutietoja ja saattavat esiintyä esimerkiksi jonkun yrityksen tai viranomaisen nimissä. Muista, että edes viranomaiset eivät kysele henkilö- tai maksutietojasi, joten älä luovuta niitä kenellekään! Älä vastaa huijausviesteihin ja poista ne klikkaamatta niiden linkkejä.

3. Suojaa yksityisyytesi etenkin julkisissa verkoissa

VPN-yhteydellä suojaat yksityisyytesi netissä mm. mainostajilta ja muilta seuraajilta. Sen avulla estät tarpeettomat ja haitalliset sivustot sekä suojaat yhteytesi avoimissa verkoissa. Hyödynnä siis VPN-yhteyttä vähintään silloin, kun käytät julkista WiFi-verkkoa esim. kahvilassa.

4. Käytä kaksivaiheista kirjautumista

Kaksivaiheinen tunnistautuminen tarkoittaa, että palveluun kirjautuminen pitää vahvistaa tunnusten lisäksi erillisellä koodilla. Sillä varmistetaan, että kirjautumassa on oikea henkilö eikä tunnukset varastanut verkkorikollinen. Kaksivaiheinen kirjautuminen kannattaa ottaa käyttöön kaikissa sitä tarjoavissa palveluissa.

5. Suosi vahvoja salasanoja

Liian lyhyet tai helposti arvattavat salasanat ovat aina tietoturvariski. Eri palveluihin tulisi luoda aina uniikit, tietoturvalliset salasanat. Moni kuitenkin käyttää samoja tunnuksia useisiin palveluihin, koska niiden muistaminen on hankalaa. Jos tunnukset varastetaan, pääsee voro käsiksi tietoihisi muissakin palveluissa, joissa olet käyttänyt samoja kirjautumistietoja.

Eikö sinulla ole vielä tietoturvapalvelua?

Voit tutustua DNA:n tarjoamiin tietoturvapalveluihin osoitteessa dna.fi/tietoturva.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu