Skip to content
Etusivu Uutiset Hoasin valitsema ekologinen lämpö on erinomainen #energiateko

Hoasin valitsema ekologinen lämpö on erinomainen #energiateko

Tällä viikolla vietetään Energiansäästöviikkoa. Meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä valintoja siitä, miten paljon kulutamme, mitä ja millaista energiaa käytämme. Jokaisella energiateolla on merkitystä, koska pienistäkin teoista syntyy suuri säästö. Energiansäästöviikolla kannustetaankin kaikkia kertomaan oma hyvä #energiateko.

Hoasilla on Espoossa ja Kauniaisissa 23 opiskelijataloa, joita on jo vuosia lämmittänyt Fortumin ekologinen kaukolämpö. Se tuotetaan uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä kuten hukkalämmöllä. Se on #energiateko ja erinomainen asia ilmastollemme.

”Suomessa lämmitys on suuri yksittäinen hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Valitsimme ekologisen kaukolämmön jo vuonna 2017 kun se tuli saataville. Fortumin EkoPlus -kaukolämmön käyttö vähentää päästöjämme vuodessa noin 4,33 miljoonaa kilogrammaa, mikä vastaa 433 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä”, toteaa kiinteistöjohtaja Kim Lindholm Hoasilta.

Asukkaan kannalta lämmöntuotanto ja -jakelu toimivat parhaiten silloin kun ne hoituvat arjessa sujuvasti ja huomaamattomasti taustalla. Hoasin asunnoissa lämmitys kuuluu vuokraan, joten kun laskua ei näe, saattaa oma kulutus jäädä havaitsematta.

On aina #energiateko käyttää energiaa järkevästi. Kaukolämpö lämmittää sekä kodin että siellä käytettävän veden. Yksittäisen asukkaan helppo energiateko on pitää huoneilman lämpötila maltillisena ja tuulettaa vain lyhyitä tehokkaita pätkiä, jottei lämpöä pääse liikaa karkaamaan.

Kaukolämpö lämmittää ekologisesti opiskelijakodin ja lämpimän veden

Kaukolämpö – tuttu sana, mutta mitä kaukolämpö oikeastaan on?

Suomessa kaukolämpö on yleisin rakennusten lämmitysmuoto. Se lämmittää paitsi kodit, myös lämpimän käyttöveden.

Tämä energiatehokas lämmöntuotannon ja -jakelun järjestelmä perustuu siihen, että vesi lämmitetään keskitetysti ja laitetaan kiertämään rakennuksia maan alla olevissa putkissa.

Vesi lämmitetään kasvavissa määrin muilla keinoin kuin kivihiiltä polttamalla. Eli tulevaisuudessa kaukolämmön lähteenä voi olla datakeskusten ja teollisuuden hukkalämpöä, maalämpö tai tuulivoimaan perustuva lämpö.

Fortum kerää hukkalämpöä mm. HSY:n jätevedestä. Hoasilla on Espoossa ja Kauniaisissa yhteensä 23 kiinteistöä, jotka lämpiävät Fortumin ekologisella kaukolämmöllä. Näin ollen, kun näissä kodeissa pestään käsiä tai käydään suihkussa, vedestä jäljelle jäävää lämpöä hyödynnetään kaukolämmöntuotannossa.


Olet nyt varjossa ""devstaging"". Poistu