Skip to content
Framsida Nyheter Rätten för studenter i kranskommuner att ansöka om Hoas-bostäder upphör den 30.6.

Rätten för studenter i kranskommuner att ansöka om Hoas-bostäder upphör den 30.6.

Undantagslovet som har gett studenter som studerar i huvudstadsregionens kranskommuner möjligheten att ansöka om bostäder hos Hoas upphör den 30.6.2021. I framtiden måste den sökandes utbildningsinstitution vara belägen i Helsingfors, Esbo, Vanda eller Grankulla.

De studenter i kranskommunerna som har ansökt om bostad senast den 30.6.2021 behåller möjligheten att få ett bostadserbjudande. Ansökan förblir giltig i tre månader eller så länge den sökande förnyar sin bostadsansökan. Det är alltså fortfarande möjligt att förnya ansökan och uppdatera informationen, men det är inte möjligt att skicka in en helt ny ansökan efter juni.

Förändringarna för studenter i kranskommunerna i korthet:

  • Möjligheten att ansöka om en Hoas-lägenhet upphör den 30.6.2021.
  • En ansökan som görs senast den 30.6.2021 är giltig i tre månader eller så länge ansökan förnyas under dess giltighetstid.
  • En befintlig ansökan kan förnyas och dess information uppdateras som normalt.
  • Om du redan bor i Hoas eller baserat på en ansökan som har gjorts senast den 30.6. tecknar ett nytt hyresavtal, behålls din boenderätt som följer våra allmänna boendevillkor.

Vid frågor kan du kontakta vår boendetjänst via e-post (asumispalvelut[at]test.test.dev.hoas.fi) eller genom att ringa numret 09 549 900.


Your current shadow instance is ""devstaging"". Exit